~Ak Baek~

~ MeH SInI KAlAU naK CarI APa-APa ~

Jumaat, 5 Ogos 2011

~ SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK ~

~ SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK ~

Assalamualaikum dan selamat hari jumaat semua! 


sihat? semua puasa tak hari ni? sape yang tak puasa tu sila2 la ye puasa...yang ABC tu takpe la...nak buat camne kan...ALLAH bagi cuti...:) 
tapi nanti ganti taw puasa tu...jgn wat2 lupa plak...ok adik2 chantek manes! gud gurl...

mula2 farah nk minta maaf la coz da la tak update blog ni...
ke'busy'an melanda diri ini la sahabat2 sekalian alam...
banyak kerja nak kena buat...
kalau kerja da siap pon, tak sempat juga nak update blog ni...xtaw la kenapa...tp cam tak berapa sempat nak meng'update'...
sorry taw u olll... 

today is a fantastic friday...
sebab ap? sebabnya arini dapat berbuka puasa di rumah bersama keluarga yang terchenta....


korang yang tak dapat berbuka puasa dgn family tu jgn sedey taw...
nanti akan ada masa yang korang dapat berbuka puasa bersama family korang...
:) 

hari ni da 5 Ogos 2011 bersamaan 5 Ramadhan 1432 Hijrah
rasanya belum terlewat untuk farah mengucapkan 
'SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK' 
semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua...agar amalan kita pada tahun ini semakin meningkat dan berkekalan sehinggan ke akhir hayat kita...

sebelum farah tamatkan n3 ni, sila hayati dialog ini.....: 

Din : Awak puasa?

Minah : Yela..

Din : Kenapa awak puasa?

Minah : Teruknya awak.. kan ALLAH suruh puasa, saya puasa la..

Din : Kenapa tak tutup aurat?

Minah : Eh, suka hati saya la.. hak masing2..

Din : Owh.. tapi kan ALLAH yang suruh kita tutup aurat?

Janganlah menjadi hamba kepada PUASA semata-mata, tetapi jadilah 

hamba 

kepada ALLAH s.w.t. Begitu juga dengan amalan-amalan wajib yang lain 

seperti solat. Tunaikan kewajipan kita sebagai seorang Muslim sepanjang 

masa dan bukan hanya pada bulan Ramadhan sahaja. Semoga kita terpilih 

menjadi salah seorg hamba yg mendapat hidayah di bulan tarbiah yg 

penuh

 berkat & rahmat. 


wassalam~ 



2 ulasan:

Fairus Ibrahim berkata...

salam Ramadhan . . .
nak duit raya n kad raya x ? hehe . jemput la join GA sy . :))

http://simpleas-fai.blogspot.com/2011/08/ga-kad-raya-duit-raya-fairus-ibrahim.html

Abang Stalker berkata...

xpe fara..take ur time. :) nti klu blk jgn lpe jenguk abg.

slmt berpuasa,slmt hr raya dan hari merdeka. ;) jaga dri baik2 k.

-hargai ramadhan ini dgn perbuatan yg berfaedah. :)

~ChenTA kAMI~

Daisypath Anniversary tickers